hits

Årets første leg day

 • Publisert: 09.03.2018 19:48 Kategori: Trening
 • Affiliatelenker

  Hei og god helg mine fine ♥ I dag var jeg faktisk på trening! Faktisk, fordi jeg har ikke trent på 3 (!!!!) uker, noe som er sykt til å være meg. Det ble bare lettere og lettere å droppe treningen desto flere dager som gikk.. Jeg kan love dere at det er mye vanskeligere å komme seg på trening første dagen etter en pause, enn å komme seg på trening etter fire dager på rad. Jeg er hvert fall nøgd med at jeg dro og nå er det fullt kjør fremover. Som jeg har nevnt før, vil jeg begynne å trene styrke igjen. Så nå har jeg fullført årets første leg day. Det var jævlig, men ikke i nærheten av hva jeg trodde det kom til å bli. Jeg tror og håper at jeg kommer til å forelske meg i styrketrening igjen.

  Lets talk about my workout;

  Jeg må bare skryte av denne tightsen først. Ikke bare er den perfekt å løpe med, men den var også perfekt til styrke. Jeg har faktisk ikke noe negativt å si om den, og Stronger fortjener virkelig litt skryt! Utseendemessig; den er kjempefin, gir rumpa et løft og den er ikke gjennomsiktig. Sistnevnte er spesielt viktig for meg når jeg har leg day, (ettersom at gutta tror det er innafor å glane deg opp i rasshølet). Treningsmessig; den glir ikke ned, sitter som et skudd og den er behagelig. Jeg har lenge irritert meg over tightser som sklir ned bare man setter seg ned på huk. Trening er tungt nok i seg selv, men man trenger ikke å gjøre det tyngre ved å ha på tightser som man må dra opp hvert 10ende sekund. Du får hvert fall kjøpt den HER og om du synes at den er litt mye så finner du samme tights HER i grå og HER i svart. Bare et tips ♥

  Så over til økta;
  Jeg startet med oppvarming på mølla. Jeg er på mølla til jeg er varm, men aldri under 10 minutter. Deretter aktiverte jeg rumpa med noen rumpeøvelser på bakken. Det er noe jeg anbefaler alle å gjøre, om du ønsker best mulig kontakt med rumpa gjennom hele økten. Dessuten er dette også trening, så det hjelper deg mot målet om å få drømmerumpa.

  Her er to rumpeaktiveringsøvelser jeg gjør, men det er bare å søke "glute activation" på Youtube så vil du finne utallige du kan velge mellom. Det viktigste er å finne øvelser hvor du kjenner at det river i rumpa, men du må også like å gjennomføre dem.

  Så over til selve styrkedelen;
  Jeg liker å kombinere leg day med noen skulderøvelser (i dag ble det bare én). Jeg har også delt opp leg dayen, slik at det ikke er så mange øvelser å gjennomføre, men dette er opp til hver enkelt. 

  Knebøy: 3 sett med 8 repetisjoner
  Skulderpress: 3 sett med 12 repetisjoner
  Sumo squat: 3 sett med 10 repetisjoner
  Kick back kabel: 3 sett med 10 repetisjoner
  Leg-extension i maskin: 3 sett med 12 repetisjoner
  Pull through: 3 sett med 15 repetisjoner
  Legpress: 10, 8, 6 repetisjoner

  Jeg avsluttet med legpress og før jeg i det hele tatt startet øvelsen, var beina mine helt ødelagt. Det ble derfor nedtrapping på repetisjonene. Ellers liker jeg å veksle mellom 8-15 reps. Jeg tar som regel 8 reps om jeg løfter tungt, men om jeg har lette vekter tar jeg opp til 15 reps. På for eksempel pull through synes jeg at jeg får mer kontakt med rumpa om jeg har lettere vekt på, og tar flere reps. Har jeg for mye vekt på, får jeg aldri fullført øvelsen 100 prosent fordi den tunge vekta drar meg tilbake. Jeg liker best å trene styrke uten sko, og da er det fort gjort at det skjer.

  Håper dere likte dette innlegget! Er det noe du lurer på eller ikke forstår, er det bare å stille meg spørsmål i kommentarfeltet ♥  Instagram HER Facebook HER Youtube HER Snapchat Henote94
 • Publisert: 09.03.2018, 19:48
 • Kategori: Trening
 • #comments">4 kommentarer
 • 4 kommentarer

  Benjamin

  10.03.2018 kl.05:09

  Brra innlegg henote <3

  Henriette Otervik

  10.03.2018 kl.14:01

  Benjamin: Tusen takk Benjamin <3

  Camillaa

  10.03.2018 kl.18:48

  Hva tar du i knebøy når du kjører 3x8? :) nybegynner innen styrketrening så tusen takk for tips! :D

  Henriette Otervik

  12.03.2018 kl.13:33

  Camillaa: Så gøy at du har begynt med styrketrening! Jeg anbefaler deg å være forsiktig i starten og heller trene tyngre når du har blitt sterkere :-) Akkurat nå trener jeg med 40 kilo! Jeg har ikke akkurat trent mye styrke den siste tiden, så da må jeg bygge meg opp igjen.

  Skriv en ny kommentar