SØNDAG, TUR OG REFLEKSJONER RUNDT SYKDOMMEN ME

Etter at søs stakk i 14-tiden kom Maiken til meg og vi har hengt sammen resten av dagen. Vi har blant annet lagd oss taco og vært på en liten kveldstur. Nå sitter vi i sofaen og ser på en dokumentar om ME-pasienter. Slike dokumentarer får meg virkelig til å tenke over hvor heldig jeg og alle mine nære er, som faktisk har muligheten til å gjøre det vi vil. Tenk at små hverdagslige ting som vi ikke tenker over en gang, er noe noen andre drømmer om å gjøre. Dokumentaren heter “De bortgjemte” og du finner den på TV Sumo. Jeg tror den kan bidra til å oppklare negative holdninger rundt sykdommen ME, og bidrar til forståelsen om hvordan sykdomsprosessen faktisk foregår. En skikkelig tankevekker, så den anbefaler jeg alle å se!

17 kommentarer
  1. Flott innlegg!
   Takk for at du setter deg inn i sykes situasjon. Nyt at du er frisk kropp; nyt gjør det du syns er gøy og lev litt ekstra for oss som er sofa/hus-bundet 😉😘💕

  2. Så utrolig godt å se at det blir satt fokus på en slik diagnose, også synes jeg det er utrolig bra at du som når ut til såppas mange bidrar til å spre budskapet som ligger i denne dokumentaren.
   Dette er en alvorlig sjukdom som har fått alt for lite fokus, og når den først har hvert omtalt har det som regel vert en negativ vinkling, håper at dette er med å åpne øynene til folk om hvordan livet til noen med denne diagnosen kan være.
   Glad du bruker din portal her til å få folk til å åpne øynene Henriette 🙂

  3. Anonym: Jeg er helt enig med deg! Jeg synes det er utrolig synd at det er slik, derfor håper jeg at så mange som mulig får med seg denne dokumentaren! Man burde hvert fall se den før man uttaler seg om sykdommen.

   Tusen takk for feedback, det settes pris på. Klem <3

  4. Som jeg ser at et par andre allerede har skrevet over her så syns jeg også det er veldig bra at slike ting settes fokus på, av flere årsaker. Jeg tror det kan være en fin trøst for ihvertfall noen av de som har ME selv, at desto mer fokus det blir rundt diagnosen, desto mer alene og hjelpeløse føler man seg. Også tenker jeg at slike dokumentarer og serier også gjør at pårørende føler at de blir litt klokere på hva ME faktisk er for noe.
   Og i tillegg til DET igjen så tenker jeg at det kan fungere som en slags påminnelse for alle oss andre at vi bør virkelig sette pris på det livet, den helsa og sånn vi har i dag. At vi aldri bør ta noe for gitt. For plutselig en dag kan det være oss selv disse tingene gjelder.
   Kjempefine bilder forresten! 🙂

  5. Synes det e utrolig bra at du sett lys på en sykdom som det her. Heldigvis blir det stadig mer info og forskning på sykdommen! For under 5år siden va det uvitne lega som sa “det e bare psykisk, du har det egentlig bra” fordi de selv ikke tror på ME til tross for påvist diagnose.
   Store dela av videregående ble tilbrakt på sykehus eller på sofaen. Så det e viktig å sett lys på det så folk blir forstått og ikke bare blir anklagd for skulking osv.
   Hilsen ME-syk som prøve å ha en normal hverdag 👌

  6. Aylar Von Kuklinski: Tusen takk! 🙂 Ja, slike dokumentarer er virkelig en tankevekker! Jeg håper bare at de fleste får den med seg og skjønner hva ME faktisk er. Det er trist å tenke på alle de negative holdningene som finnes rundt sykdommen…

  7. Anonym: Dette var utrolig trist å høre.. Jeg vet at folk har vært/er veldig negativ mot sykdommen, men det virker som at det går i rett retning. Du er veldig sterk som har klart å stå i stormen som har vært! Ønsker deg masse god bedring fremover <3

  8. Tusen takk for at du setter mer fokus på sykdommen. Det er veldig viktig, da folk har veldig lite kunnskap. Jeg har mild/moderat ME selv, så for meg betyr det MYE når andre også viser forståelse ❤️

  9. Tusen takk for at du setter fokus på det❤️❤️Har oppleved å miste mange venner fordi jeg ikke klarer å gå ut noe de ikke forstår. Skolen tar meg heller ikke seriøst og mener jeg bare må skjerpe meg.

  10. Anonym: Det er det minste jeg kan gjøre <3 Jeg synes det er helt forferdelig at det ikke blir tatt seriøst.. Jeg får kjempevondt av deg 🙁 Masse god bedring til deg, så håper jeg virkelig at de som ikke tar deg seriøst setter seg ned å ser denne dokumentaren!

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

Siste innlegg